CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thanks To for giving me this widget

Get Widget

ASSALAMUALAIKUM & SELAMAT SEJAHTERA

Terima kasih kerana mengunjungi KEDAI EMAS AUNI.
Di sini anda boleh mendapatkan barang-barang kemas yang sangat berpatutan harganya. Semua koleksi berharga kurang dr RM 100. x percaya? Jom jalan-jalan dulu ye... window shopping dulu pon takpe, cuci2 mata, hehe..
kalau ada yang dah berkenan tu jangan tunggu lama2, order cepat2 ye, takut nanti kempunan pulak :) blog ni masih dalam construction lagi, so ade lagi item2 yg belum di upload, so selalu2 lah singgah ke sini ye :)

** HAPPY BROWSING & HAPPY SHOPPING **

ANYTHING TO ASK? COMMENTS? ORDER?

Create a Meebo Chat Room

Thursday, 2 February 2012

KENAPA EMAS KOREA?

KEA pon baru berjinak-jinak je dgn emas sadur, ni setahun jagung,  pengetahuan x byk sangat, huhuhu...tp masih dan akan terus belajar :-)

cuma secara peribadi , drpd  pemerhatian KEA dan  pengalaman customer, KEA dapati  emas korea lebih tahan lama sadurannya berbanding emas sadur lain.. so far, setahun masih ok lagi sadurannya.. kalo emas lain 3,4 bulan pon dh luntur, huhu... walaupun emas korea KEA nasihatkan di jaga spt emas sadur lain, e:g elakkan kena perfume/lotion/apa2 mengandungi bahan kimia tetapi emas KOREA lebih lasak dan tahan lama..

walaubagaimanapon emas KOREA masih emas sadur yg sampai masa akan luntur jugak, tp berpadanan dengan harga nya kalau nak di bandingkan dgn emas tulen kan, hehe.. nak melawa je bkn nk buat harta :-p

2 comments:

Fahmy mohd rahim

TAHAN KE EMAS SADUR NIH ?

Semua barangan kemas EMAS SADUR sampai masa akan luntur warnanya.

Bezanya,
pasar malam > 2 minggu pudar dan berkarat
Kualiti > 8 bulan ke atas * ,boleh kilatkan balik, tak akan berkarat, boleh sadur balik selepas pudar nanti

Emas Korea ada banyak jenis:
1. Besi: Boleh sadur banyak kali tapi warna emas lepas sadur akan lain sikit. Tak akan berkarat.
2. Alloy: Sama macam besi.
3. Tembaga: Boleh sadur banyak kali, tak akan berkarat, warna akan sama macam warna asal. Kualiti paling baik.

Kebaisaannya jaminan dari kilang tahan 2 tahun, tapi bergantung pada faktor2 tertentu.

Ketahanannya banyak dipengaruhi oleh faktor berikut :

> Tahap berpeluh pemakai,
> Cara pakai,
> Kekerapan pakai,
> Cara penjagaannya dan
> Kekerapan berlakunya geseran.

Tahap ketahanan berubah apabila ia bertindakbalas dengan peluh pemakai dan faktor2 seperti yang telah disebutkan.

Boleh kena air, pakai seharian dan biasanya tahan 8 bulan ~ 1@2 tahun (MUNGKIN LEBIH CEPAT ATAU LAMBAT bergantung kepada faktor2 yg telah disebutkan)

Untuk tahu lebih LANJUT, sila klik link di bawah...
PANDORA9.MY

JUNAIDI

SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA

Post a Comment

PoPuLaR PoSTs